Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools
Log in
Sections
You are here: Home SIM-PL Over SIM-PL

Over SIM-PL

Geschiedenis

De ontwikkeling van SIM-PL is gestart in 2001. De direkte aanleiding was de beperkte mogelijkheden die bestaande simulatoren van digitale hardware componenten boden. Voor het vak "Computerorganisatie" voor eerstejaars studenten Informatica aan de Universiteit van Amsterdam werd een simulator voor een pipelineprocessor ontwikkeld. In de jaren daarna werd het idee uitgewerkt om een auteursysteem te ontwikkelen waarmee studenten en docenten zelf gebouwde schakelingen kunnen simuleren.

Wie hebben SIM-PL mede mogelijk gemaakt?

SIM-PL wordt ontwikkeld met steun van het Instituut voor Informatica (IvI) en het AMSTEL-insituut. Beide zijn instituten van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) van de Universiteit van Amsterdam.

Ook de Digitale Universiteit levert een belangrijke bijdrage. In het project "E-xperimenteren" (experimenteren via internet) konden in een SIM-PL omgeving digitale schakelingen 'op afstand' worden bestuurd. In het vervolgproject "Van Flipflop tot Pentium" is SIM-PL verder ontwikkeld en zijn componenten en schakelingen gerealiseerd voor cursussen in het hoger onderwijs.

Het AMSTEL-instituut en de Digitale Universiteit zijn inmiddels opgeheven.

Verwijzingen

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Instituut voor Informatica